Een gezin met jonge kinderen wil een luxe gastenverblijf met veranda dat qua architectuur past bij de woning, waar familie uit het buitenland een paar weken kan neerstrijken of vrienden na een gezellige avond kunnen blijven slapen.
Binnen een logeerkamer voor twee personen met inloopdouche, maar ook een keuken & toilet die zowel voor de logees als vanaf het terras handig bereikbaar zijn. Buiten op het terras met open haard moet voldoende ruimte zijn voor een loungeset en een eettafel met stoelen.

Studio Barneveld

Interieurontwerp gastenverblijf

Dit gastenverbijf heeft alles wat je van een gastenverblijf kunt verwachten. Met slaapkamer, badkamer, keuken en living kunt je er heerlijk vertoeven. Het is een heerlijke lichte ruimte dankzij de mooie tuindeuren en het vele glas. Het toilet en de keuken zijn zowel vanuit de logeerkamer als vanaf het terras bereikbaar. De keuken is op maat ontworpen en voorzien van gespoten poedermatte fronten in antracietgrijs. De halfhoge kasten zorgen voor een open karakter en privacy bij het erachter gelegen toilet. Eén binnenwand is geheel – inclusief deuren en kozijnen – voorzien van vliesbehang met berkenprint om het buitenkarakter van de ruimte te accentueren.
Bij het interieurontwerp gastenverblijf hebben we de slaapkamer zo ontworpen dat er door de dakkoepel en hoge ramen veel licht binnenkomt, terwijl er toch voldoende privacy is. Bovendien is er riante kastruimte en een inloopdouche met wastafel. Zo is het een heerlijke logeerruimte geworden voor verre familie die overkomt uit het buitenland of vrienden die na een gezellige avond niet meer naar huis willen rijden.

Bijgebouw als gastenverblijf

We ontwierpen een prachtig bijgebouw dat geschikt is als gastenverblijf. De bestaande bebouwing is met fundering en al verwijderd, dus we konden met een schone lei beginnen met ontwerpen voor zowel het exterieur als het interieur. Dat werd een gebouw van metselwerk en houtskeletbouw, met binnen een gepolijste betonnen vloer met vloerverwarming, die een stoer buitenkarakter aan de ruimte geeft en ook in de winter comfortabel aanvoelt.
De binnen- en buitenruimte zijn verbonden via een grote schuifpui, waardoor er voldoende licht binnenkomt en er een brede doorloop is. De gevel is betimmerd met onbehandeld hout van Red Ceder en er ligt een bamboe terrasvloer.
De loungeset is van outdoor textiel en het terras is half overdekt, waardoor een veranda ontstaat. Zo kan het gezin ook bij minder mooi weer met elkaar van een knapperend haardvuur genieten, dat geeft een instant vakantiegevoel!

Eén kamer of een heel huis: wat je wens ook is, ik ga er graag over in gesprek!