Werkwijze

Een traject waar je positief op terugkijkt.

Wanneer de mogelijkheid zich voordoet om je eigen huis of appartement te ontwerpen, komen veel zaken op je af en is de juiste begeleiding van groot belang voor een goed eindresultaat waar je positief op terugkijkt. Veel van onze klanten weten niet waar te beginnen wanneer ze gaan bouwen of verbouwen. Weten de juiste leveranciers niet te vinden of hebben simpelweg niet de tijd óf prioriteit om het intensieve en soms ook intimiderende traject van bouwen of verbouwen in eigen handen te nemen. 

Met onze studio ga je echt anders van start dan dat dit het geval is bij een regulier architectenbureau. Wij begeleiden je vanaf het prille begin tijdens het unieke avontuur van bouwen en verbouwen. Het eindresultaat is een zeer persoonlijk allesomvattend interieur waarbij jullie leven, visie en ambities het uitgangspunt is geweest. 

Aanbod

Focus op nieuwbouw en complete renovaties.

Babbet houd van omvangrijke projecten waarbij alles met elkaar samenwerkt. Ze focust zich op nieuwbouw en complete renovaties waarbij ze in het gehele traject actief betrokken is. Ze werkt het liefst vanaf het begin al samen met de architect. Vervolgens wordt ze helemaal onderdeel van het bouwteam. Met het begin bedoelen we ook echt hét begin; vanaf het moment dat de kavel/ woning wordt aangekocht en de eerste schetsontwerpen door de architect zijn gemaakt. Hierdoor kan ze meekijken en meebeslissen over indeling, leidingen, verlichting enzovoort.

De architect kijkt vaak globaal naar woonwensen en ontwerpt de woning zodat deze voldoet aan bouwbesluit, bestemmingsplan, en haalbaarheid voor de vergunningaanvraag. Wij duiken helemaal in de woonwensen en persoonlijke situatie en leefwensen zodat alle keuzes juist gemaakt worden.

Stappenplan

Kennismaking

We starten met een afspraak in onze studio om elkaar te leren kennen. Als de klik er van beide kanten is starten we met een afspraak bij jullie thuis voor een uitgebreide intake waarin we al jullie wensen en vragen doornemen. 

Schetsontwerp

Het schetsontwerp is bedoeld om te toetsen of al je wensen, ideeën en doelen haalbaar zijn en is het fundament om vervolg beslissingen op te kunnen nemen. Het schetsontwerp bestaat uit;
– 2D Interieur indeling/ schetsontwerp
– Sfeerconcept aan de hand van referentiebeelden

Definitief design

In het definitieve design leggen we alle keuzes vast; materialen, kleuren, meubels, verlichting en overige afwerkingen. Via fotorealistische 3D tekeningen en een virtuele wandeling door de woning presenteer ik het ontwerp en worden bepaalde keuzes inzichtelijk zoals; interieurontwerp, ontwerpen maatwerkmeubels en kleur- en materiaaladvies. Maar ook het lichtontwerp en een kostenbegroting van het interieur.

Projectbegeleiding

Met elkaar gaan we langs diverse winkels en showrooms uit ons netwerk om samen tot een mooi geheel te komen. Wanneer het ontwerp af is, de keuzes zijn bepaald, onderdelen zijn besteld en met de bouw of verbouwing is begonnen, blijf ik het hele proces volgen en bijsturen waar nodig. Ik bezoek de bouw (vergaderingen) en bespreken details met bijv. de aannemer. 

Styling

De puntjes worden op de i gezet en we zorgen ter plaatse dat de styling en verbouwing tot één geheel gemaakt wordt. Accessoires, planten en kunst komen aan bod om de woning af te maken en tot leven te brengen zodat het hele traject op het juiste niveau wordt afgerond.

Gang met trap

HOOG official partner

Hoog is dé site waar je inspiratie vindt voor exclusieve woon- en tuininspiratie. Je vind er een overzicht van door Hoog geselecteerde architecten, interieurarchitecten en tuinarchitecten die verantwoordelijk zijn voor de realisatie van uitzonderlijke projecten. Wij zijn er trots op om onszelf Hoog partner te mogen noemen en met onze projecten op de website te staan.

Contact

Welkom in mijn studio.

Neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten over wat ik voor jou zou kunnen betekenen.