Exclusief keukenontwerp voor woning in het Gooi

Een familie met een passie voor de perfecte cappuccino wil in hun nieuw te bouwen en zelfontworpen woning graag een fijne leefkeuken, waar ze in een ontspannen sfeer samen kunnen zijn om te koken, ontbijten, lezen, pianospelen, en natuurlijk koffie drinken.
Daarnaast krijgen de dochters in het nieuwe huis een aparte badkamer en zijn ze op zoek naar de perfecte inrichting daarvoor. Dus gingen wij aan de slag voor het maken van een exclusief keukenontwerp voor woning in het Gooi.

Leefkeuken, een unieke touch met een persoonlijk verhaal

Er zijn twee zitplekken gecreëerd: een bank bij het raam om even rustig een boekje te lezen of een goed gesprek te voeren en een kruk aan het kookeiland om een glas wijn te drinken met de kok of naar het pianospel te luisteren. De keuken is uitgevoerd in een combinatie van twee materialen om van de ruimte een eenheid te maken. De kasten zijn, evenals de bank, gemaakt van notenhout en afgewerkt met een matte natuureffectlak. In de kastenwand is een nis uitgespaard voor een professionele koffiemachine. Het leer voor de bank hebben we samen met de familie uitgezocht en een stoffeerder heeft vervolgens de kussens op maat gemaakt.
Om de leefkeuken een unieke touch met een persoonlijk verhaal te geven hebben we georganiseerd dat de familie met elkaar de steengroeve van een leverancier in Italië kon bezoeken om daar een specifieke plaat graniet uit te zoeken voor alle werkoppervlaktes, met een kleur en tekening geheel naar hun smaak.

Badkamerontwerp

Voor het badkamerontwerp hebben we in nauw overleg met de dochters een badkamermeubel ontworpen van geborsteld en zwartgebeitst eiken, waardoor de mooie houtnerf te zien is. Ook hiervoor hebben de bewoners het (boomstam)blad zelf uitgekozen bij de meubelmaker.
Bovenop staat een witte wastafel en is er volop ruimte om mooie flesjes en potjes uit te stallen. De lades hebben subtiele messing greepjes en een op maat gemaakte indeling.
Het is een plek geworden om ongestoord zolang je maar wilt voor de spiegel door te brengen!

Testimonial

In de eindfase van het ontwerp van onze nieuw te bouwen woning kwamen wij na bezoeken aan en gesprekken bij verschillende badkamer- en keukenshowrooms in contact met Babbet. We zijn begonnen met een badkamermeubel, en al snel verder gegaan met de keuken. Dit was een verademing: niet zoals bij de standaardleveranciers bouwen met wat zij kunnen leveren in standaardmaten, maar meedenken zonder de beperking van standaardafmetingen, alles was mogelijk. De wens was een zithoek in het verlengde van de keuken bij meerdere hadden we gevraagd wat mogelijk was maar nooit een antwoord gekregen. Babbet begreep meteen onze wens en heeft daar met de rest van de keuken een heel mooi geheel van gemaakt. Ook het badkamermeubel is door haar creatieve ideeën fantastisch geworden!

Bob en Mireille

Benieuwd wat ik voor jou kan doen?