Verbouwing monumentale boerderij

Locatie: Het groene hart

Type project: Verbouwing monumentale boerderij

Voorbestemd

Reinier en Margot waren helemaal niet van plan om te verhuizen, maar hun dochters verleidden hen om toch dichter in de buurt te komen wonen.Toen ze de oude boerderij bezichtigden, waren ze ervan overtuigd dat het een droomplek kon worden.

Tekst: Yvonne van Galen – “Stijlvol Wonen” – © DPG Media N.V
Fotografie: Anneke Gambon 

” VOOR ONS IS THUIS EEN PLEK WAAR JE JE OP JE GEMAK VOELT, ALLEEN OF MET ANDERE MENSEN”

“We hebben inmiddels geleerd dat je nooit ‘nooit’ moet zeggen”, glimlacht Reinier. “Eigenlijk wilden we helemaal niet weg uit ons vorige huis. Dat had- den we een paar keer verbouwd en we woonden daar heerlijk. Maar onze dochters vonden het fijn als we toch wat dichter bij een van hen in de buurt kwamen wonen, zodat we ook meer van de kleinkinderen mee zouden ma- ken. Uiteraard waren Margot en ik daar gevoelig voor. We gingen een beetje rondkijken in de omgeving en na een tijdje kwamen we deze boerderij tegen. Met name de deel zag er nog heel anders uit dan nu, maar wij zagen dat dit een perfect plekje voor ons kon worden. De omgeving is landelijk, maar het is niet afgelegen. En er was genoeg ruimte voor onze dieren.”

“We zijn heel gelukkig met het prachtige eindresultaat.”

Er volgde een verbouwing die negen maanden duurde. De voormalige deel die als schuur in gebruik was, werd omgetoverd tot een sfeervolle, eigen- tijdse leefruimte. Vooraf werd er door de bewoners heel goed nagedacht over wat ze wilden. “Margot en ik maakten een Programma van Eisen, waarin we vastlegden wat we wilden. Dat werkte heel fijn voor alle betrok- kenen. Dit project is uitgevoerd door een architectenbureau en een aan- nemer, voor het complete interieurplan hebben we interieurdesigner Bab- bet Duijkers ingeschakeld. Zij heeft voor ons het complete sfeerconcept gemaakt, de keuken ontworpen, kleuren -en materialenadvies gegeven en alle meubels helpen uitzoeken. Ook zette ze de punt- jes op de i door de styling ter plaatse te verzorgen met accessoires, planten en bloemen. We zijn heel gelukkig met het prachtige eindresultaat.”

Contact

Welkom in onze studio.

Benieuwd wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem gerust contact op en kom eens langs in onze studio.