Vrijstaande villa op de Veluwe

Locatie: De Veluwe

Type project: Verbouwing vrijstaande villa

Ode aan de kunst

” De voorzijde van deze villa is relatief ingetogen maar als je binnen komt wordt je volledig omvergeblaast. ” Dat is het geval bij deze fenomenale villa op de Veluwe op een riante kavel midden in een levendig dorp. Bij de renovatie is aan iedere vierkante meter van het interieur, het exterieur en de tuin veel aandacht besteed.

” Voldoende plaats voor de kunstverzameling”

De leefruimte baadt in het daglicht en bied een adembenemend uitzicht op de riante tuin en het zwembad met poolhouse. Waar je ook zit, kookt of eet, naar buiten turen en genieten van het uitzicht is overal mogelijk. In de door ons ontworpen keuken is alle ruimte om te koken, te eten en te borrelen. De kastenwand heeft een warm eiken gerookt front waarvan de nerf verticaal loopt gecombineerd met verometal tin fronten bij het eiland. Voor het werkblad en de achterwand kozen we voor het levendig arrebescato marmer. Via de keuken kun je ook de trap nemen naar het souterrain zodat ook vanuit deze ruimte een logische routing mogelijk is.

“ Walhalla voor wellness en fitness ”

Neem je de trap in de hal, voorzien van glazen balustrade en houten bloktreden, naar boven, dan kom je in het gastendomein. Er zijn twee riante gastenkamers met badkamer ensuite. Beide slaapkamers hebben maatwerk inbouw kasten. Deze ruimtes zijn in dezelfde stijl ontworpen met dezelfde kleuren en materialen. Leuk detail, door kleine kleurverschillen en modeltypes hebben we een ‘hij’ en ‘zij’ kamer ontworpen. Verwijzend naar de twee kinderen van de eigenaar.

Het souterrain loopt onder de hele woning. Even als de andere verdiepingen is deze met veel aandacht ingedeeld en ingericht. De lange wand is uitgevoerd in smalle houten latten om te zorgen voor de juiste akoestiek en herbergen meteen kastruimte. De glazen schaarpui bied een mooie verbinding met buiten. De functies die de kelder herbergt maken het een walhalla. De wellness ruimte bestaat uit een Finse- en infrarood sauna, douche, toilet en fitnessruimte. De bloktrap, uitgevoerd in hetzelfde materiaal als de zwembad rand, brengt je naar buiten naar de tuin het zwembad met zonnedek en de jacuzzi.

In de tuin zijn dezelfde luxe materialen en kleuren gebruikt als binnen. Ook hier bewaakte wij de functie, kwaliteit en esthetiek

Contact

Welkom in onze studio.

Benieuwd wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem gerust contact op en kom eens langs in onze studio.