Woning voor een veelzijdig gezin

Locatie: Amersfoort

Type project: Verbouwing boerderij

De hele indeling op de schop

In deze karakteristieke boerderijwoning leeft een groot gezin bestaande uit ouders en 4 tieners en een hond. De boerderij is in het verleden in vieren gedeeld, eenvoudig en snel verbouwd om vervolgens als vier woningen te verkopen. Het gezin woont al 12 jaar in 1 van deze woningen en heeft er in al die jaren weinig aan gedaan. De woning was gedateerd, de indeling onlogisch en hokkerig. Voor ons lag er een mooie uitdaging: een familiehuis creëren met licht en ruimte waarin de behoeftes van alle gezinsleden terugkomen. 

” Volledig nieuwe indeling ”

We zijn gestart met het maken van een volledig nieuwe indeling. De hele inrichting is letterlijk 180 graden gedraaid. Waar voorheen de keuken, entree en toilet zaten is nu de zithoek. Hiervoor moest ook de voordeur verplaatst. Het resultaat is een interessant leefgedeelte met diverse zitjes en hoogteverschillen. 

“ De hele inrichting op de schop ”

Bij de nieuwe indeling is rekening gehouden met de ligging van de woning op het perceel en de zon ligging. Vanaf de actieve ruimtes heb je nu contact met de tuin. En vanaf de groene fauteuil kan je s’ochtend heerlijk in het ochtend zonnetje zitten met de deuren open. Vanuit de grote leren draai fauteuil kan je contact hebben met de zithoek, keuken en tuin. Ook de badkamer op de eerste etage is volledig aangepakt en vernieuwd. Door de zachte kleuren en fijne materialen is dit een oase van rust geworden. 

Contact

Welkom in onze studio.

Benieuwd wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem gerust contact op en kom eens langs in onze studio.