Woning

Barneveld

Ruimte, harmonie, en herinneringen

Wens Een reislustig gezin is op zoek naar rust en harmonie voor de woonkamer, zodat het een fijne ruimte wordt om samen te borrelen bij de open haard of televisie te kijken, maar waar ook enkele dierbare kunstwerken en souvenirs een mooie plek kunnen krijgen.
Daarnaast willen ze de donkere, volle, en rommelige hal transformeren tot een lichte en opgeruimde entree met veel praktische opbergruimte voor jassen, tassen, en schoenen.

interieur

interieurdesign / technisch ontwerp / projectbegeleiding / styling

realisatie november 2017

oppervlakte woonkamer 32m² & hal 4m²

Resultaat In de woonkamer ontbrak het aan samenhang tussen de verschillende hoeken. De losse haard is verwijderd en in plaats daarvan heb ik een meubel ontworpen dat de hele wand tot een eenheid maakt en meerdere functies samenbrengt. Dit is nu het centrale middelpunt in de woonkamer en combineert de televisie en een haard met ruimte voor geliefde kunst en reisherinneringen.
Aan de haardzijde is een riante zithoek gecreëerd met een hoekbank waarvan de hoogte is afgestemd op de vensterbanken, zodat een rustig beeld ontstaat. De keuze voor sfeervolle designmeubels in rustige tinten zorgt voor harmonie in de hele ruimte.

Op de groene wand is het kunstwerk dat de bewoners ooit uit Bali mee hebben genomen nu een echte eyecatcher. Daaronder heb ik een zwevend dressoir geplaatst, geheel op maat ontworpen en bekroond met een mooi stuk Carrara marmer. De planten, de groene muur, en diverse groene accessoires zorgen samen met het riante uitzicht op de tuin ook binnen voor een buitengevoel.

In de hal heb ik rust en ruimte gecreëerd door optimaal gebruik te maken van de ruimtelijke mogelijkheden. De radiator is verplaatst en de muur naast de meterkast is ingekort, zodat er plek kwam voor een moderne en stijlvolle kastenwand met ingefreesde komgreep. In deze op maat gemaakte kast kan ieder gezinslid jassen, schoenen, en tassen kwijt en zit ook nog eens de meterkast geïntegreerd.
De hal was nogal donker, daarom is de deur naar de kamer vervangen door een glazen stalen schuifdeur met een open en stijlvol karakter, zodat je bij binnenkomst meteen de kamer en de tuin in kijkt.

Ook behoefte aan rust en ruimte in huis, maar geen idee hoe dat aan te pakken?