Splitlevel woning in Amersfoort

Beeldend wandmeubel

Wens Een verhuizing naar een wijk met eigenzinnige architectuur zorgt voor bijzondere inrichtingsvraagstukken, zoals bij deze woonkamer op hoogte. Om zich in deze ruimte helemaal thuis te voelen willen de bewoners voor de schuine wand een televisiemeubel en een boekenkast, die tot in de allerkleinste details aan hun wensen voldoen en ook een podium bieden voor de beeldhouwer des huizes.

woonkamer

interieurdesign / technisch ontwerp

realisatie oktober 2019

oppervlakte woonkamer 40m²

Testimonial

We kwamen bij Babbet met de vraag naar een televisiekast met een tv-lift en misschien een aparte boekenkast. Al snel kwam naar voren dat we op zoek waren naar eenheid, samenhang en rust in de woonkamer. We kregen van Babbet het voorstel om boekenkast en tv-kast als één geheel te ontwerpen.
Daarna is Babbet aan de slag gegaan met het ontwerp en is er een prachtige wandkast over de hele breedte van de wand ontworpen. In dit ontwerpproces konden we goed onze ideeën kwijt en luisterde Babbet goed naar onze wensen. Zo is er een eigen ontwerp ontstaan dat goed bij ons en de woonkamer past en rust brengt in onze inrichting.

Groetjes Arno en Els

Resultaat Een woonkamer onder een hoog schuin dak is een uitdaging om in te richten zonder dat de meubels lijken te verdrinken in de ruimte. Hier combineert een wandvullend meubel nu meerdere functies en zorgt voor eenheid, samenhang, en rust.

De bestaande haard is gebleven en links en rechts van de haard heb ik een symmetrisch meubel ontworpen, dat de lijnen van het dak en het raam volgt en zo de hoogte en vorm van de kamer accentueert.
In het rechtergedeelte zit een tv-lift zodat de televisie uit het zicht kan verdwijnen als deze niet gebruikt wordt. Het linkergedeelte is hoger, heeft alle ruimte voor boeken en andere spullen en biedt ook nog hele bijzondere podiumplekken voor de bronzen beelden.

Aangezien de bestaande vloer van bamboe is, heb ik met accenten van hetzelfde materiaal gezorgd voor rust en eenheid. Het wandmeubel is uitgevoerd met een ingefreesde komgreep waarvan het dieperliggende deel van bamboe is en ook de omlijsting van de podiumplekken is van bamboe, met geïntegreerde LED-spotjes waarmee de beelden prachtig uitgelicht worden.

Ben jij ook op zoek naar een maatwerkmeubel voor een afwijkende ruimte?