Transformatie naar de moderne tijd

Wens Een algehele herindeling en mooie inrichting van een jaren ’60 appartement, waar zorgvuldig verzamelde designstukken tot hun recht komen: een woonkamer om heerlijk alleen te lezen of tv te kijken, maar ook vrienden en familie te ontvangen; een rustige slaapkamer met ‘hotelgevoel’; ruimte voor een ruime kledingkast en een klein bureautje. Wauw, is dit mijn huis? Helemaal goed! was de reactie toen de bewoner het interieurontwerp zag. Geen twijfel mogelijk, zo moest het worden.

woonkamer & slaapkamer

interieurdesign / technisch ontwerp

realisatie februari 2019

oppervlakte appartement 72m²

Testimonial

Babbet heeft me fantastisch geholpen met de inrichting van mijn appartement. Ze heeft unieke kasten ontworpen, die niet alleen heel praktisch zijn, maar ook buitengewoon mooi. Wat ik natuurlijk geweldig vond is dat de kasten daarna gemaakt zijn door mijn eigen zoon en zijn collega’s bij Te Boveldt in Harderwijk, en daarna precies op maat in mijn appartement zijn geplaatst. Ik geniet er iedere dag van.
Ik was al een eind op streek met het verder inrichten, toen ik Babbet nog een keer gevraagd heb om advies over het gebruik van kleur  voor de finishing touch.
Mijn appartement is mede door de adviezen van Babbet een echt thuis geworden waar ik graag ben en met veel plezier mijn familie en vrienden ontvang. Dank je wel Babbet!!!!

Hartelijke groet van Jorien

Resultaat Het appartement heeft een ware transformatie ondergaan en is nu klaar voor de toekomst. In de wand achter de eettafel is een doorgang gemaakt. Daardoor is er een zijkamer ontstaan, wat een ruimtelijk effect aan de woonkamer geeft. Dit wordt versterkt doordat in beide kamers de radiatoren dezelfde speciaal ontworpen moderne ombouw hebben gekregen. Zo worden de radiatoren aan het zicht onttrokken en krijg je een mooie diepe vensterbank.

Voor een muur in de woonkamer heb ik een wandvullend eiken maatwerkmeubel ontworpen dat met diepte speelt. Het strak vormgegeven meubel is een pronkstuk op zich, maar biedt ook een podium voor bijzondere items en alle ruimte voor boeken, persoonlijke spullen, en een televisie die buiten gebruik niet als zodanig herkenbaar is. Een hoekbank in een rijke wollen stof zorgt samen met de fauteuil voor voldoende zitruimte voor vrienden en familie, maar het is ook een knusse zithoek om zelf te zitten.
Voor de zijkamer heb een kast op maat ontworpen voor kleding en andere spullen. De kast is net als degene in de woonkamer van eiken, met deuren voorzien van een subtiele metalen greep.

Doordat de kledingkast in de zijkamer geplaatst is de slaapkamer ruim en rustig, wat in combinatie met de meubels en kleuren de bewoner het door haar gewenste ‘hotelgevoel’ bezorgt.

Voor een nis in de zijmuur heb ik een maatwerkzitmeubel ontworpen met lades en ruimte om schoenen te plaatsen. Op het meubel ligt een zitkussen, op maat gemaakt en bekleed door een stoffeerder, en is er een plek gecreëerd voor een gekoesterde lamp.

Ik geef ook jouw designstukken graag een ereplaats in je interieur. Benieuwd hoe?